Kurumsal

Hakkımızda

Margeht Biyoteknoloji Patent Effect 2021 raporuna göre Türkiye’deki Biyoteknoloji Start-up ları arasında patent başvurusu açısından ilk 8. sırada yer almaktadır.

Margeht Biyoteknoloji 3 Ocak 2018 tarihinde akademisyen şirketi olarak Çanakkale Teknopark’ta kurulmuştur. Bitki doku kültürü çalışmalarının yürütüldüğü donanımlı bir laboratuvara sahiptir. Çanakkale Kepez Beldesi’nde bulunan tam donanımlı Margeht Biyoteknoloji organ, doku ve hücre kültürü laboratuvarında bir Dr. ziraat mühendisi, bir Dr. biyolog, ve bir ziraat mühendisi çalışanı ile rejenerasyon ve besi ortamı protokol çalışmalarının yanı sıra doku kültürü yöntemlerine entegre cihaz ve yöntem geliştirilmektedir.

Ülkemizdeki doku kültürü çalışmalarına öncülük etmektedir. Margeht Biyoteknoloji 2 TÜBİTAK Projesi tamamlamış, hali hazırda 1 KOSGEB Ar-Ge Ür-Ge ve İnovasyon projesi yürütmektedir. Akıllı tarım, bilgisayar modelleme ve analizleri, otomasyon ve IoT projeleri üzerine fonlar almaktadır. Ayrıca iki de tescilli patenti bulunur.

Margeht Biyoteknoloji San ve Tic Ltd Şti  Marmara Araştırma Geliştime  isimlerinin baş harflerinden oluşmaktadır. Margeht, Latince Mar (Deniz) ve Almanca Geht (erişmek) kelimelerinin birleşmesiyle Marmara Denizi’nin kıyısından tüm dünyaya erişmeyi amaçlamaktadır. H ve T ise Merhum Prof.Dr. Hakan TURHAN baş harfleridir. Hakan TURHAN ülkemizin ilk doku kültürü araştırıcılarındandır. University Reading’te aldığı tarımsal biyoteknoloji alanında doktora derecesi sonrası Namık Kemal Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ndeki öğretim üyeliği görevlerini yapmıştır. Margeht Biyoteknoloji merhum Hakan TURHAN’ın asistan öğrencisi tarafından kurulmuştur.

Bitki doku kültürü yöntemleri, doku ve organ rejenerasyonları, somatik embriyogenesis, hücre süspansiyon kültürleri, tıbbi, aromatik ve ilaç bitkilerinin etken maddelerinin yoğun şekilde üretimi ile ilgili denemeler ve yetiştirme ve akklimatizayon odaları üzerine çalışılırken  Margeht Biyoteknoloji’den destek alabilirsiniz.

Tescilli Patent
0
Tescilli Patent
Bitki Çoğaltım
0
Bitki Çoğaltım
Bitki Türü
0
Bitki Türü
Tamamlanan Proje
0
Tamamlanan Proje

Laboratuvarımızda çoğaltımı gerçekleşen bazı bitki türlerinin fotoğraflarına aşağıda ulaşabilirsiniz.

Bilgi Almak İçin Bizimle İletişime Geçebilirsiniz.

Destek Hattı

+90 (286) 501 60 86

Margeht Biyoteknoloji, Çanakkale Teknopark'ta 3 Ocak 2018 tarihinde kurulmuş bir akademisyen şirketidir. Bitki doku kültürü alanında öncü bir laboratuvara sahip olan firma, bitki çoğaltımı, rejenerasyon çalışmaları ve doku kültürü yöntemleri üzerine odaklanmaktadır.

Evet, Margeht Biyoteknoloji, 2021 Patent Effect raporuna göre Türkiye'deki Biyoteknoloji Start-up'ları arasında patent başvurusu açısından ilk 8. sırada yer almaktadır. Bu, firmamızın yenilikçi yaklaşımları ve bilimsel çalışmalara verdiği önemin bir göstergesidir.

Laboratuvarımız bitki doku kültürü alanında faaliyet göstermektedir. Tıbbi, aromatik ve ilaç bitkileri, iç mekan süs bitkileri, meyve anaçları, tropik bitkiler gibi pek çok bitki türünün çoğaltımı ve doku kültürü yöntemleri üzerine çalışmaktayız.

Margeht Biyoteknoloji, 2 TÜBİTAK Projesi tamamlamış ve şu an 1 KOSGEB Ar-Ge Ür-Ge ve İnovasyon projesi üzerinde çalışmaktadır. Ayrıca akıllı tarım, bilgisayar modelleme ve analizleri, otomasyon ve IoT projeleri için de fonlar almaktayız.

Margeht Biyoteknoloji, "Marmara Araştırma Geliştime" ifadesinin baş harfleri ile oluşturulmuştur. Aynı zamanda "Mar" (Deniz) ve "Geht" (Erişmek) kelimelerinin birleşimi olan Margeht, Marmara Denizi'nin kıyısından tüm dünyaya erişmeyi amaçlamaktadır. "H" ve "T" harfleri ise merhum Prof. Dr. Hakan Turhan'ın baş harfleridir ve Türkiye'nin ilk doku kültürü araştırıcılarından biridir.

Laboratuvarımızda bitki doku kültürü yöntemleri, doku ve organ rejenerasyonları, somatik embriyogenesis, hücre süspansiyon kültürleri, tıbbi, aromatik ve ilaç bitkilerinin etken maddelerinin üretimi üzerine çalışmalar yapılmaktadır. Aynı zamanda yetiştirme ve akklimatizasyon odaları ile ilgili denemeler de gerçekleştirilmektedir. Bu konuda Margeht Biyoteknoloji'ye danışabilirsiniz.
Sıkça Sorulan Sorular